pátek 30. srpna 2013

Karetní hry

... Ty krávo!
Karetní paměťová hra, při které se neustále mění věci, které si člověk právě zapamatoval. Hráči jsou farmáři na statku, kteří neustále zapomínají, co kam položili. Před nimi leží sedm karet, z různých oblastí farmářského života, a jejich úkolem je co nejrychleji vykřiknout, co je na zakryté kartě.

7 divů světa
Samotný článek o hře Zde

Alhambra: Karetní hra
Karetní verze populární rodinné hry Alhambra. Podpbně jako v deskové verzi se snažíte na trhu sehnat co nejvíce budov stejné barvy, tentokráte ale v karetní zjednodušené verzi. Karetní Alhambra je svižná a pěkná rodinná hra.
Desková hra Alhambra
Recenze z www.deskovehry.com

Bang!
Samotný článek o hře - Zde

Citadela
V karetní hře Citadela se snažíte postavit své město tak, abyste za něj dostali co nejvíce bodů. Lepší budovy ale stojí více peněz, a tak je nutno využívat služeb různých postav - mordýřem lze třeba na dané kolo odstranit jednu osobu, zlodějem někoho okrást a podobně. Každé kolo můžete tajně zvolit jinou a jedině správná kombinace a především odhad na to, co vzal který soupeř, vás může přivést k vítězství. V roce 2013 vydalo nakladatelství Mindok novou verzi.
Recenze z www.deskovehry.com
Hry se středověkou tématikou

Dominion
Samotný článek o hře Zde

Hanabi
Kooperativní karetní hra, ve které je úkolem hráčů předvést co největší ohňostroj! Tak jednoduché to ale není, hráči nevidí své vlastní karty a ostatní jim musí jednoduchými indiciemi napovídat, co mají v ruce. Kromě logiky tak procvičíte i pamatováka, protože některé karty si musíte pamatovat i několik kol, než je můžete zahrát. (V listopadu 2013 vydává tuto hru vydavatlství RexHry v české lokalizaci s novými ilustracemi)
Kooperativní hry
Hry s asijskou tématikou


Bylo, nebylo
Pohádková vyprávěcí hra, ve které tvoříte vlastní příběh na základě zahrávání karet s pohádkovými prvky. Karty představují postavy (král, čarodějnice, vlk), místa (palác, les), vlastnosti (krásný, moudrý), předměty (meč, prsten) a události (boj, setkání). Z těchto musíte skládat příběh, přičemž postava vypravěče se často mění a pohádka tak nabírá nečekaných zvratů. Každý z hráčů se totiž příběh snaží dovést ke svému zakončení, které dostane na začátku hry.

Černé historky
Samotný článek o hře - Zde

Timeline
Samostatný článek o hře - Zde

Malacca
Přístav Malacca, zvaný též Perla východních moří, je den co den cílem obchodníků z celého světa. Do zrádných malackých vod vplouváš jako kapitán či kapitánka své vlastní lodi s cílem nashromáždit co největší bohatství. Zvolíš si cestu obchodníka, ochránce obchodních lodí či piráta? Karetní hra Malacca je lahůdkou pro fanoušky pirátské tematiky a výzvou pro hráče, kteří rádi sází a riskují. Nic přitom nezávisí na náhodě! Tak dokaž, že umíš ostatní oblafnout!

Žádné komentáře:

Okomentovat