úterý 24. září 2013

SMART games - s chytrými hrami potrápíte mozkové buňky

Hry z řady SMART games začínají být pomalu, ale jistě fenoménem. Tyto hry jsou ideální pro děti ve věku 2 - 8 let. Procvičí jejich představivost a kreativitu. Můžeme použít Komenského heslo: "Škola hrou", děti se formou hry učí rozeznávat barvy a tvary a ty starší rozvíjejí logiku a prostorovou představivost. Pár her si představíme seřazených dle věku. Mindok není jediný, kdo se začíná zaměřovat na logické hry pro děti, začíná mu konkurovat Albi s jeho Popular hrami.

2 roky

Den a noc
Hlavolamová hra pro 1 hráče z řady SMART games. Den a noc je hra plná zábavy a skvělých možností rozvoje. Děti se učí barvy a tvary a při stavbě figurek veselých panáčků, stromů, domečků a spousty dalších věcí. Při tom rozvíjejí své schopnosti. V této hře následují náročnější rébusy po jednodušších, stejně jako následuje noc po dni. Den a noc je zároveň hra, hlavolam i hračka, která rozvíjí logické myšlení a prostorovou představivost dětí od 18 měsíců do 5 let.

3 roky

Záhadný hrad
Hlavolamová hra pro 1 hráče z řady SMART games. Pojďme stavět hrady! Posilte své mozkové závity s touto krásnou dřevěnou 3D logickou hrou. Cílem je sestavit různé dřevěné dílky tak, aby společně vytvořily hrad zobrazený v knížce zadání. Ve hře najdete jak jednoduché úkoly pro stavitele začátečníky, tak i úkoly náročné pro zkušené architekty.


3 náklaďáky
Hlavolamová hra pro 1 hráče z řady SMART games. Vyrážíme na cestu! Je čas nakládat! Tři veselé náklaďáky se chystají na dlouhou cestu. Před tím, než vyrazí, musejí ještě naložit spoustu věcí. Vejdou se všechny ty balíky na jejich korby? Pomozte jim všechno správně naložit, ať mohou brzy vyrazit!

4 roky

Schody
Hlavolamová hra pro 1 hráče z řady SMART games. Když princ hledá svoji princeznu... Princeznu uvěznil zlý čaroděj ve věži! A statečný princ se vydává na její záchranu. Pomůžete mu? Postavte z krásných dřevěných dílků schody a mosty tak, aby princ mohl zachránit princeznu. Posilte své mozkové závity s touto krásnou dřevěnou 3D logickou hrou.

5 let

Noemova archa
Hlavolamová hra ze série magnetických cestovních her z řady SMART games. Druhů zvířátek je tolik a do Archy se vejdou jen tak tak. Proto je třeba velmi dobře přemýšlet, jak je do útrob lodi naskládat. Důležité je, aby páry jednotlivých druhů vždy byly u sebe. Ujistěte se, že všechna zvířátka budou na palubě před tím, než archa vypluje.

Čarovný les
Hlavolamová hra ze série magnetických cestovních her z řady SMART games. Najdi kouzelnou cestu přes tajuplný les! Projdi se čarovným lesem. Můžeš potkat jednorožce nebo čarodějnici. Kolem cesty tě čekají prastaré stromy a magické houby. Ale pozor, aby ti přes cestu nepřeběhla černá kočka nebo aby ses neproměnil v žábu. Jedinečná logická hra pro hráče v každém věku.

6 let

Tučňáci na ledu
Hlavolamová hra pro 1 hráče z řady SMART games. Pět tučňáků se pohybuje po ledové ploše. Ledové kry se posouvají a srážejí a tučňáci na nich tancují a kloužou všemi směry. Dokážete prolomit ledy a poskládat všechny kry na herní desku? A budou všichni tučňáci na správných místech?

Aqua Bella
Hlavolamová hra pro 1 hráče z řady SMART games. Na pomoc mořským vílám! Mořské víly si užívají svých veselých her v prosluněné mořské vodě kolem krásných korálových útesů. S vílami si hrají jejich kamarádky - veselé barevné rybičky. Ale pozor! Co se to děje? Objevily se zlé rybí příšery, které by jim rády veselou hru překazily. Ale víly si s tím poradí. Aby ochránily své malé kamarádky, vyfouknou veliké bubliny. Pomůžeš jim pochytat zlé ryby do bublin, aby si mohly zase hrát?

7 let

Tajemný chrám
Hlavolamová hra z řady SMART games. Neztraťte se v pohyblivém labyrintu! V bludišti chodeb tajemného chrámu stěny neustále mění místa. Jeden chybný krok a skončíte jako krmení pro krokodýly. Jen velice chytrý dobrodruh dokáže z tohoto prokletého labyrintu vyjít bez úhony.
Schovej a najdi: Safari
Hlavolamová hra pro 1 hráče z řady SMART games. Zahrajte si na schovávanou se zvířaty na safari! V této logické hře můžete řádně procvičit své mozkové buňky. Je třeba umístit 4 herní dílky s džunglí tak, aby na otevřené pláni zůstala jen některá zvířata. K tomu abyste prošli divočinou všech rébusů, budete potřebovat logické myšlení a dobrou prostorovou představivost. V každém z rébusů jsou stovky možností, jak umístit jednotlivé herní dílky, ale vždy pouze jediné řešení.


8 let
Metro
Hlavolamová hra pro 1 hráče z řady SMART games. Staňte se staviteli metra v osmi světových městech. V každém z nich vás čeká 8 náročných úkolů. Dokážete přestavět trasy metra v každém z měst tak, aby vlaky projížděly ve správném pořadí všemi stanicemi na určené trase? Nenechte se vykolejit žádným z 64 rébusů. Metro je ideální hra na cesty. Je kompaktní a všechny části hry jsou spojené s herní deskou, takže se snadno neztratí.

Letiště
Hlavolamová hra pro 1 hráče z řady SMART games. Dokážete dostat letadla bezpečně do jejich cílů? Jako zaměstnanec kontrolní věže letiště máte pod kontrolou pozici každého letadla - jak ve vzduchu, tak na zemi. Veďte každé letadlo bezpečně k cíli tak, že umístíte 6 průhledných herních dílků na herní plán. Piloti i pasažéři na palubách letadel na vás závisí. Zapojte své mozkové buňky, aby nedošlo k leteckému neštěstí.
 
To je jen malá ochutnávka z řady SMART games od Mindoku. K některým hrám už jsou vydána i rozšíření. Více her najdete na tomto odkazu.

(Zdroj: Mindok)

Žádné komentáře:

Okomentovat