úterý 27. srpna 2013

Pásku přes oko a papouška na rameno - hry s pirátskou tématikou

Piráti (LOOT)
Ve hře jsou obchodní lodi a pirátské lodi. Každý hráč postupně vypravuje obchodní loď na nebezpečnou plavbu (musí ji uchránit před útoky pirátů ostatních hráčů). Získáváte tak zboží, které úspěšne dovezete nebo které se vám podaří ukořistit od protihráčů při úspěšných přepadech. Hra je pro 2-5 hráčů. Vydává ADC Blackfire.

Pirátské kostky
Staň se tím nejlepším pirátem! Vezmi si jednu pirátskou kartu a poté pomocí štěstěny hoď tu nejcennější kombinaci kostek. Čím cennější ta kombinace bude, tím více bodů získáš. Vyhraje ten, kdo jako první získá 6000 bodů. Vydává Albi.
Recenze z www.deskovehry.com

Malacca
Přístav Malacca, zvaný též Perla východních moří, je den co den cílem obchodníků z celého světa. Do zrádných malackých vod vplouváš jako kapitán či kapitánka své vlastní lodi s cílem nashromáždit co největší bohatství. Zvolíš si cestu obchodníka, ochránce obchodních lodí či piráta? Karetní hra Malacca je lahůdkou pro fanoušky pirátské tematiky a výzvou pro hráče, kteří rádi sází a riskují. Nic přitom nezávisí na náhodě! Tak dokaž, že umíš ostatní oblafnout! Vydává Loris Games.
Recenze z www.deskovehry.com

Schovej a najdi: Piráti
Hlavolamová hra od Mindok pro 1 hráče z řady SMART games. Všichni na palubu v této dobrodružné pirátské hře! V této logické hře můžete řádně procvičit své mozkové buňky. Je třeba umístit 4 herní dílky s ostrovy tak, aby na moři zůstali jen někteří piráti.
SMART games

Cartagena
Ve hře Cartagena je vaším úkolem za pomoci vykládání karet utéct z vězení ve slavné pevnosti. Pozor, dochází v ní ke zvratům a ne vždy vítězí ten, kdo svoje piráty držel celou hru vepředu. Naopak šikovným finišem lze soupeřům vypálit rybník. Hru lze hrát se dvěma možnými úpravami pravidel, přičemž ta jednodušší je vhodná i pro menší děti.

Žádné komentáře:

Okomentovat