středa 14. listopadu 2012

Hry z vesmíru - pozor na mimozemšťany!

Her z tématikou "vesmír" existuje celá řada. Od vědomostních, které se zaměřují na fakta, přes strategické, u nichž ve většině případů odoláváte emzákům z jiných galaxií, anebo obchodujete mezi sebou a snažíte se stát nejbohatším. Až po Kooperativní, kde jediným cílem k výhře je vzájemná spolupráce. Pár her v češtině s touto tématikou si představíme.

Vesmír: Myslí a spojuj!
Zábavná vzdělávací hra od Albi s tématikou znalosti astronomie. Hráči se ve hře snaží prokázat své znalosti vesmíru a co nejdříve se šikovným přikládáním zbavit karet z ruky. Komu se to podaří jako prvnímu, vítězí. Kromě znalostí k tomu ale bude potřebovat i trochu štěstí. Hra se díky svému konceptu hodí i například jako zpestření výukových hodin ve škole.

Galaxy Trucker
Ve hře Galaxy Trucker od nejúspěšnějšího českého autora Vládi Chvátila se stanete řidičem vesmírné lodi! Předtím, než se ale dostanete k samotnému letu, si musíte loď postavit tak, aby se vám při přesunu nerozpadla - ohrožovat ji mohou například meteority, ale také piráti. Ve fázi stavění musíte skloubit postřeh i rychlý úsudek, všichni hráči hrají naráz a je jen na vás, jak rychle dostavíte a získáte výhodu dřívějšího startu.
Recenze z www.deskovehry.com

Sputnik
Sputnik je jednoduchá desková hra, ve které hráči cestují mezi galaxiemi. Hráči ve svých tazích vždy přesunou jednu z raket, ale pak jedna z galaxií nenávratně zmizí. Proto se musí snažit létat chytře a odebírat galaxie tak, aby vyblokovali svoje soupeře. Ten, kdo se ve svém tahu již nemůže pohnout, prohrává.
Recenze z www.deskovehry.com


Dobyvatelé vesmíru
Česká verze populární strategické karetní hry Race for the Galaxy. Ve hře můžete za pomoci karet akcí prozkoumávat vesmír, rozvíjet svoji civilizaci, osidlovat nové planety či produkovat a obchodovat. Dobyvatelé vesmíru jsou výborná karetní hra, kde máte dosti prostoru pro rozvíjení různých strategií.
Recenze z www.deskovehry.com

Space Alert
Space Alert je desková hra českého autora Vládi Chvátila. Jedná se o netradiční kooperativní hru, ve které hráči tvoří posádku lodě, která provádí průzkum galaxie. Při vesmírném letu je vaším úkolem udržet loď pohromadě a čelit všem nástrahám, které na Vás čekají. Space Alert se zcela originálně odehrává v reálném čase podle toho, co na vás zrovna vyhrkne váš CD přehrávač, do kterého dáte jedno ze dvou CD se scénáři.
Recenze z www.deskovehry.com

Pocket Rockets
Hra, ve které se hráči snaží stavět vesmírné koráby. Pohybují se po montážní lince sestavené z karet s různými funkcemi a snaží se sestavit rakety. Vtip je v tom, že musíte správně kombinovat jednotlivé karty a také vršky některých karet, které vám mohou přinést zajímavé bonusy.

Eclipse
Eclipse je desková hra, ve které se hráči snaží svou rasu dovést k nadvládě nad vesmírem. Postavit se v ní můžete do čela lidí, tejně tak jako šesti cizáckých ras. Každá rasa je dosti odlišná díky speciáním schopnostem. Úkolem hráčů je objevovat nové galaxie, kolonizovat planety, objevovat nové technologie a samozřejmě také budovat vesmírné loďstvo a bojovat proti ostatním.
(Zdroj textu: Planeta her)

Žádné komentáře:

Okomentovat