sobota 8. září 2012

Procvičte si mozek s postřehovkami...

Postřehové hry mají za úkol nejen pobavit, tak i potrápit naše mozkové závity. Tyto druhy her cvičí pozornost, rychlost, logické myšlení a kreativitu. Hodí se na večírek s přáteli, ale i na zkrácení dlouhého odpoledne ve dvou. Pár postřehovek Vám představím...

Duch
Karetní postřehovka od Mindoku je vhodná především pro děti od 8 let, ale zábavu si u ní užijí i dospělí. Uprostřed stolu je pět předmětů - červené křeslo, zelená láhev, modrá kniha, šedá myš a bílý duch. Jeden z hráčů otočí kartičku ze společné zásoby karet, úkolem všech je co nejrychleji chytit věc, která je na kartičce zobrazena ve správné barvě a nebo věc, která na kartičce chybí nebo její barva není použita. Vítězí ten z hráčů, který bude mít u sebe více karet ze společné zásoby.
Recenze z www.deskovehry.com

Duchová v koupelně
Druhé vydání je pokračování populární společenské hry Duch. Najdete v něm pětici nových předmětů a s nimi souvisejících pravidel, které prověří váš postřeh. Toto balení hry Duch lze hrát samostatně nebo kombinovat s původním Duchem pro více zábavy.
Recenze z www.deskovehry.com

Švábí salát
Švábí salát je rychlá párty hra od Corfixu, ve které upotřebíte hlavně svůj postřeh. Hráči otáčejí kartičky se zeleninou a spolu míchají co nejpestřejší salát. Poté, co je karta otočená, musí hráč ve velké rychlosti správně pojmenovat zeleninu, kterou do salátu přidává. Když se mu to nepodaří čí dlouho váhá, bere celou kupku, která se zatím uprostřed nashromáždila.
Recenze z www.deskovehry.com

Jungle Speed
Vynikající párty hra až pro osm hráčů, která pořádně prověří vaše reflexy a pozorovací schopnosti. Hráčům jsou rozdány karty s obrázky, z nichž některé jsou dosti podobné. V každém kole všichni hráči otočí kartu a pokud mají dva stejnou, musí sáhnout po dřevěném totemu, který je uprostřed stolu. Rychlejší pak předá kartu svému méně úspěšnému soupeři. Aby toho nebylo málo, ve hře se vyskytují i speciální karty, které například nutí po kartě chňapnout všechny hráče. Vaším úkolem je jako první se zbavit všech karet.
Recenze z www.deskovehry.com

Dobble
Zábavná postřehová hra pro široké spektrum hráčů. Hra bosahuje 55 karet, na kterých jsou různé předměty. Na dvou kartách je vždy jeden společný předmět a na vás je, abyste co nejrychleji poznali který. Hra má celkem pět různých modulů, jak ji hrát, ve všech však budete potřebovat rychlost!
Recenze z www.deskovehry.com

Grabolo
Kontaktní a rychlá postřehová hra od Stragoo Games, která kromě rychlosti cvičí také paměť. V této hře nemusí nutně vyhrát ten nejrychlejší, neboť o nasbírané karty lze během hry přijít.
Cink!
Cink! od Piatnika je úžasně bláznivá hra pro celou rodinu s kartami a zvonečkem. Rozvíjí postřeh a rychlou reakci! Obrovská mísa plná ovocného salátu z banánů, jahod, citrónů a švestek. Hráči do ní přidávají ovoce, ale pozor... Jakmile je na odkrytých kartách 5 kusů stejného druhu ovoce, zacinkej na zvoneček... vyhrává ten nejrychlejší!
Recenze z www.deskovehry.com

Cink! Extreme
Má trošku odlišná pravidla než základní hra, protože se do hry dostávají zvířátka. Opice nejí limetku, slon nemá rád banán, ale pozor prase jí všechno! Vítězem se stává ten, kdo získá všechny karty.
Recenze z www.deskovehry.com

Žádné komentáře:

Okomentovat