úterý 11. září 2012

Hry pro dva

Jste sami doma se sestrou nebo bratrem, s partnerem či jiným členem rodiny? Nemusíte zoufat, i ve dvou si lze užít pořádnou porci zábavy. Představím Vám některé hry, které lze hrát i v tak malém počtu...

Dračí srdce
Je fantasy karetní hra od Mindoku. Ve hře se setkáte s draky, kteří touží po pokladech, jejich lovci, princeznami, statečnými rytíři či trpaslíky a trolly. Hráči ve svém tahu vykládají karty na hrací plochu a mohou si na základě efektu, který je s kartou spojen, také karty odebírat. Každá karta má bodové ohodnocení a na konci vyhrává ten, kdo k sobě dokáže stáhnout karty s více body. Dračí srdce je rychlá karetní hra, která však umožňuje taktizování a zajímavé zvraty.
Recenze z www.deskovehry.com

Knížata s Katanu
Knížata s Katanu jsou pěkná karetní hra pro dva hráče z prostředí populární hry Osadníci z Katanu od Albi. Hráči v ní budují své vlastní hospodářství a snaží se vše dělat lépe než jejich soupeř. Kromě základní sady naleznete v krabičce též rozšiřující tématické sady, kterými si můžete hru zpestřit.
Osadníci z Katanu a jejich rozšíření


Revolver
Karetní hra pro dva hráče z prostředí Divokého západu od vydavatelství REXhry. Jeden z hráčů představuje bandu desperátů v čele s Jackem "Vránou" Coltym. Ta se snaží utéct po vyloupení banky. Druhý z hráčů hraje za plukovníka McReadyho a jeho strážce zákona a snaží se bandity postřílet dříve, než mu ujedou vlakem ze stanice Rattlesnake. Revolver je hodně atmosférická hra, které na "filmovém" pocitu dodává popis všech postav a prostředí v pravidlech. Hra je často napínavá do poslední karty a hráči musí činit těžké oběti, aby na stůl dostali kýžené karty.
Recenze z www.deskovehry.com

Legie
Legie je taktická hra, ve které na plochu 6x6 pokládáte v roli velitele legie svoje jednotky a snažíte se porazit soupeře. Každá z jednotek má unikátní schopnosti obrany či útoku, což vám dává poměrně hodně možností, jak hru hrát. Vše závisí jen na vašem strategickém umu, jelikož hra zcela postrádá prvek náhody. Díky sympaticky malému balení si hru Legie můžete vzít kamkoliv s sebou.
Recenze z www.deskovehry.com

Ubongo: Duel
Další hra z rodiny Ubongo od Albi, tentokráte určená především náročnějším hráčům. Stejně jako v klasickém Ubongu se budete snažit dostat svoje hrací dílky připomínající tetrisové kostičky na hrací plochu různých tvarů tak, aby ji dokonale překrývaly a naopak nikde nepřečuhovaly. Tentokráte vás ale čekají členitější dílky, stejně tak jako skládačky až z pěti dílků. Chcete-li si potrápit vaše hlavičky, Ubongo: Duel je správnou volbou.
Ubongo a jeho varianty

1989: Úsvit svobody
Historická desková hra pro dva hráče, ve které si můžete vyzkoušet zahrát horké události roku 1989 v zemích Východního bloku (NDR, ČSSR, Maďarsko, Bulharsko, Rumunsko). Jeden z hráčů představuje vůdce komunistického bloku a snaží se udržet impérium pohromadě, druhý z nich je demokrat, který se snaží budovat v zemích východního bloku občanskou společnost a dovést je k revoluci.
Recenze z www.deskovehry.com

Hra o manželství
Jak dobře znáte svého partnera či partnerku? Jaké oblíbené jídlo má rád či ráda? Jaké jsou jeho a její tajné sny? Hra o manželství vám přináší dohromady 600 otázek, včetně vtipného kreslení. Otázky jsou rozděleny do třech kategorií. Pomocí otázek zahřívacích, záludných a otázek na tělo zjistíte, jak dobře se znáte a po čem vaše drahá „polovička“ touží. Cílem hry je odpovídat na otázky tak, jak odpoví váš protějšek na otázku a zároveň se v odpovědích shodnout.¨


Carcassonne: Hrad
Hra není rozšíření k původní hře, ale bere si její koncept nebo ho alespoň vylepšuje. Hrad je o něco taktičtější a s více volbami, než má původní hra. Pozor, na rozdíl od klasického Carcassone je hrou pouze pro dva hráče.
Další hry rodiny z Carcassone

Mage Wars
Taktická bojová hra, ve které se můžete stát mocným mágem, vyvolávat monstra a sesílat mocná kouzla. Ve hře Mage Wars se v aréně utkávají kněžka, bojový mág, pán šelem či kouzelník, každý se svým balíčkem karet a se zcela odlišnou strategií. Hráči mají každý tah přístup ke všem kouzlům ve své knize kouzel, což jim dává možnost prakticky nekonečné strategie.¨





Pán prstenů: Karetní hra
Kooperativní karetní hra, ve které se dostanete do světa Středozemě. Na své cestě se musíte snažit překonat zapeklité překážky, porazit všemožné protivníky a plnit stanovené úkoly. Hra je historicky zasazena mezi konec knihy Hobit a začátek Společenstva prstenu. Místo toho, aby převykládala knihy, hráčům dovolí zažívat nová a neznámá dobrodružství.
Hry ze Středozemě

Summoner Wars: Války vyvolávačů
Fantasy karetní hra znázorňující zuřivou bitvu armád, kde budete vystupovat v rolích mýtických Vyvolavačů. Armáda každého národa je jiná, takže hra za ni vyžaduje jinou strategii, důmyslně přizpůsobenou vlastním silným stránkám a slabinám nepřítele. Kromě bojových jednotek budete mít k dispozici i kamenné zdi, které budou vaše jednotky chránit v boji a také budou sloužit jako magické portály k povolávání nových jednotek na bojiště. Shromážděte mocné vojsko a vrhněte ho proti protivníkovi, sesílejte mocná kouzla a zničte všechny, kdo se vám opováží protivit!
Recenze z www.comixzone.cz

(Zdroj: Planeta her)

Žádné komentáře:

Okomentovat